Rum i rummet – ett nytt badrum byggs inuti det gamla

Enkla vägen till dina drömmars badrum på 10 dagar

Vårt renoveringssystem består av olika prefabricerade moduler som snabbt och säkert installeras inuti det gamla badrummet, dvs vi bygger upp ett nytt rum i rummet. Väggmodulerna är anpassade efter varje individuellt badrum och levereras färdiga från fabrik med tätskikt och kakel.

Mellan det gamla och nya badrummet skapas en spalt där luft tillsätts från golv till tak och ut genom ventilationen. På så sätt ventileras eventuell fukt ut ur fastigheten medan badrummet används. 

Spela videoklipp

Steg för steg bygger vi ett rum i rummet

rum i rummet steg 1

Badrummet rensas på rör och inredning. Kakel och klinker lämnas kvar. Nya hål för vatten och avlopp borras. På golvet placeras en luftspaltsbildande matta.

rum i rummet steg 2

Aluminiumprofiler monteras och i taket monteras en el-box som styr all kommande el i badrummet. Är badrummet över två meter långt behövs ev en stående skarvprofil.

rum i rummet steg 3

Väggarna monteras på aluminiumprofilerna med ett patenterat sandwich-system. Mellan de gamla och nya väggarna finns en luftspalt på cirka 15-18 mm till vägg.

rum i rummet steg 4

Våtrumskassetten med  vatten- och avloppsrör samt spolcistern för toalett monteras. Rören ansluts mellan våningarna samt ledningar i källare och vind.

rum i rummet steg 5

Golvet avjämnas på den luftspaltsbildande mattan
och anpassas så att det kommande vattnet får ett fall mot golvbrunnen.

rum i rummet steg 6

Tätskikt monteras på golvet och upp på golvprofilerna för att sedan plattsättas med keramik. I taket monteras
en ventilationslåda som styr luftflödet.

rum i rummet steg 7

Badrumsinredning och undertak monteras. Genom väggen flödar luft från lägenheten in i badrummets luftspalt och ut genom ventilationslådan – ett färdigt rum i rummet!

På vårt showroom i Arlandastad ser du hur vi bygger ett rum i rummet

Vi håller gärna visning och svarar på frågor  i vårt showroom i Arlandastad. Här finns bra möjlighet att se hur vårt renoveringssystem och rum i rummet fungerar samt få inspiration till tillval.

Om möjlighet ges kan vi även visa pågående renovering. 

Har du frågor om rum i rummet?

Har du frågor om hur vi bygger ett rum i rummet eller metodens fördelar? Vi har utvecklat vårt arbetssätt för att kunna arbeta med kvalitet, miljötänk och hållbarhet hela vägen från skiss till färdigt projekt. 

Om du har frågor så kontakta oss gärna, vi förklarar gärna vidare om hur vi går till väga när vi bygger ett rum i rummet och hur vi kan effektivisera ditt projekt med maximal prefabricering!

rum i rummet steg 7
Rulla till toppen