Rum i rummet

Så här fungerar det

Vårt renoveringssystem består av olika prefabricerade moduler som snabbt och säkert installeras inuti det gamla badrummet, dvs vi bygger upp ett nytt rum i rummet. Väggmodulerna är anpassade efter varje individuellt badrum och levereras färdiga från fabrik med tätskikt och kakel.

Mellan det gamla och nya badrummet skapas en spalt där luft tillsätts från golv till tak och ut genom ventilationen. På så sätt ventileras eventuell fukt ut ur fastigheten medan badrummet används. 

Spela videoklipp

Badrummet rensas på rör och inredning. Kakel och klinker lämnas kvar. Nya hål för vatten och avlopp borras. På golvet placeras en luftspaltsbildande matta.

Aluminiumprofiler monteras och i taket monteras en el-box som styr all kommande el i badrummet. Är badrummet över två meter långt behövs ev en stående skarvprofil.

Väggarna monteras på aluminiumprofilerna med ett patenterat sandwich-system. Mellan de gamla och nya väggarna finns en luftspalt på cirka 15-18 mm till vägg.

Våtrumskassetten med  vatten- och avloppsrör samt spolcistern för toalett monteras. Rören ansluts mellan våningarna samt ledningar i källare och vind.

Golvet avjämnas på den luftspaltsbildande mattan
och anpassas så att det kommande vattnet får ett fall mot golvbrunnen.

Tätskikt monteras på golvet och upp på golvprofilerna för att sedan plattsättas med keramik. I taket monteras
en ventilationslåda som styr luftflödet.

Badrumsinredning och undertak monteras. Genom väggen flödar luft från lägenheten in i badrummets luftspalt och ut genom ventilationslådan.

Välkommen till vårt showroom i Arlandastad

Vi håller gärna visning och svarar på frågor  i vårt showroom i Arlandastad. Här finns bra möjlighet att se hur vårt renoveringssystem fungerar och få inspiration till tillval.

Om möjlighet ges kan vi även visa pågående renovering. Kontakta Anton Byström för mer information.

Scroll to Top